הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס סוכר
1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
2 כוסות מים
300-400 גרם גרעיני פיסטוקים מרוסקים
100 גרם חמאה מומסת (ניתן להשתמש גם במרגרינה או שמן)
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים את המים עם הסוכר ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש. מצמצמים לכדי מחצית הכמות ליצירת מעין סירופ סוכר לא דליל ולא סמיך.
מניחים עלה פילו בתבנית גדולה ורחבה. מורחים את העלה בחמאה מומסת ומניחים עליו עוד עלה. ממשיכים כך עד שיוצרים שכבה של חמישה עלי פילו. מפזרים את הפיסטוקים על הפילו באופן אחיד. מכסים בעלה פילו נוסף ומורחים חמאה וכך מכסים גם בחמישה עלי פילו.
חותכים את שכבות הפילו בצורת שתי וערב באלכסון למנות קטנות (כ-50 במספר). מכניסים לתנור לאפייה של כעשר דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה יפה.
מוציאים מהתנור ושופכים את סירופ הסוכר לתוך התבנית בצורה כזאת שתרטיב את כל תוכן התבנית ולא תציף אותה. מצננים.
מפרידים ליחידות בודדות ומגישים קר לצד שתייה חמה או כקינוח.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון