הוראות הכנה
מרכיבים
240 גרם אורז יסמין או ארוך
תרסיס שמן
2 שיני שום כתושות
6 בצלי שאלוט, קצוצים דק
1 כף רוטב קארי אדום
1 פלפל אדום קצוץ דק
120 גרם שעועית ירוקה שלמה דקה
300 גרם עוף אפוי קצוץ
2 כפות רוטב סויה לייט
מיץ וקליפה מגוררת מ- 1 ליים
1 כף כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לקישוט: פלחי לימון ועלי כוסברה טריים
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים שהומלחו קלות עד שהאורז רך, בערך 12 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.
מרססים ווק או מחבת טפלון גדולה בתרסיס שמן ומוסיפים את השום ובצלי השאלוט. מאדים קלות כ- 2 דקות עד שמזהיב. בהמשך מוסיפים את רוטב הקארי , ואחריו את הפלפל האדום והשעועית הירוקה . מאדים במרץ עוד 2 דקות.
שופכים את האורז לווק מעל הירקות ומוסיפים את העוף, רוטב הסויה, המיץ והקליפה מהליים והכוסברה. מאדים מעל חום בינוני-גבוה כ- 4 - 5 דקות עד שהאורז חם והעוף מחומם היטב. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומגישים מקושט בפלחי לימון ועלי כוסברה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון