הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לשאור
½ כוס אבקת חלב דל שומן
2 כוסות מים פושרים
3 כוסות קמח מחיטה מלאה
15 גרם שמרים טריים או 1 שקית שמרים יבשים או 2 כפות שמרי "שמרית"
לבצק
השאור המוכן מראש
½ כוס מים פושרים
15 גרם שמרים טריים או 1 שקית שמרים יבשים או 2 כפות שמרי "שמרית"
¼ כוס אבקת חלב דל שומן
1 כף מלח
¼ כוס דבש
1 כוס קמח לבן
2 כוסות קמח מחיטה מלאה.
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. 15 שעות לפני האפייה יש להכין את השאור : ממיסים בקערה גדולה את אבקת החלב
במים . מוסיפים את הקמח והשמרים ובוחשים היטב. מכסים בטמפרטורת החדר למשך 12 שעות.
2.הכנת הבצק : בוחשים את השאור. מוסיפים את המים, השמרים, אבקת החלב והמלח
בוחשים היטב עד אשר השמרים והמלח נמסים.
3.מוסיפים את הדבש והקמח הלבן, וטורפים כ- 25 פעם.
4.מוסיפים את הקמח המלא, חצי כוס בכל פעם , וטורפים היטב לאחר כל הוספה. אין לזרז את הוספת הקמח . יש להקפיד שכל החומרים יתאחדו. מעבירים למשטח מקומח.
5.לשים לבצק חלק וגמיש כ-6 דקות. בתחילה הבצק דביק וקשה לעיבוד, ואם הוא דביק מדי מקמחים אותו בזמן הלישה.
6.מעבירים לקערה משומנת, והופכים את הבצק כדי שישומן מכל צדדיו, מכסים במגבת לחה וחמימה ומנחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו - כ- ½ 1 שעה עד שעתיים.
7.חובטים בבצק קלות כדי לשטחו ולשים שנית במשך 5 דקות.
8.מחלקים את הבצק ל- 9 חלקים מכל חלק יוצרים גליל מאורך מכל שלושה גלילים קולעים צמה.
9.מעבירים את שלושת הצמות לתבניות אפיה שטוחות ומשומנות מכסים ומניחים למשך 40 45 דקות לתפיחה אחרונה יש אפשרות לאפות כל צמה בנפרד כאשר את הנותר
נשמור במקרר עד לאפיה.
10.לפני האפיה מחממים את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהיים.
11.אופים עד שהצמות ישחימו בערך כ- 30 דקות.
12.מצננים את הלחם על רשת.
מגיש:
מקור: לחם טרי
שתף את המתכון