הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (מתכון ל 10 מנות)
2 ק"ג סינטה או אנטריקוט, מיושן כהלכה
8 כפות שמן
10 שיני שום, כתושות
חופן עלי רוזמרין, קצוצים
1 כפית מלח גס
כמה ענפי רוזמרין, שלמים
לרוטב יין אדום:
1 בקבוק יין אדום יבש
11/2 כוסות יין אדום מתוק
2 כוסות מרק בשר או עוף
4 שיני שום, קצוצות
1 עלה דפנה
1 כפית עלי טימין טריים, או 2 כפות טימין יבש
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
ההכנה
בתוך שקית "קוקי ענק" מערבבים את השמן עם התבלינים. מכניסים את
נתח הבשר לשקית, ומעסים יחד לספיגת טעמים.
סוגרים את השקית ומניחים במקרר ל-24 שעות. מדי פעם הופכים את השקית.
3 שעות לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר
(מוציאים משקית ה"קוקי").
מחממים מראש את התנור ל-250 מעלות.
בתבנית צלייה מניחים כמה ענפי רוזמרין שלמים ומעליהם מניחים את נתח
הבשר, כאשר החלק השומני שלו מופנה כלפי מעלה. צולים כ-15 דקות ומנמיכים
את חום התנור ל180- מעלות.
אופים כשעה לקבלת צלי בדרגת מדיום (אם הנתח עבה במיוחד אפשר
להוסיף עוד 15דקות).
מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו 10 דקות מנוחה, לפני הפריסה.
במקביל לצלייה מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים בסיר, עד
שהכמות מצטמצמת בחצי. בתום הצלייה יוצקים מעט רוטב על תבנית
הצלייה, כדי לגרד את המשקעים, ומוסיפים לרוטב. מתבלים במלח ופלפל.
אם הרוטב דליל לטעמכם, אפשר לעבות במעט קורנפלור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון