הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
אינסטנט פודינג שוקולד
אינסטנט פודינג וניל
8 כפות סוכר
¾ כוס חלב
2 כפות חלב
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות ליקר קרם קסיס
30 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם 6 כפות סוכר ליצירת קצף נוקשה. מוסיפים את החלמונים ואינסטנט פודינג שוקולד וממשיכים לערבל עם המקצף לקבלת תערובת חלקה ואוורירית. מעבירים את התערובת לתוך תבנית קפיצית בקוטר 28 ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כחצי שעה. בודקים אם מוכן על ידי החדרת קיסם אל העוגה, אם יוצא יבש אז מוכן. מצננים.
מקציפים את השמנת המתוקה עם ¾ כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל לקבלת קצף קשה ויציב ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה. מורחים את הקרם על העוגה בשכבה נדיבה ומחזירים למקרר לחצי שעה נוספת.
בסיר קטן ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה. מוסיפים 2 כפות סוכר, 2 כפות חלב ואת ליקר הקסיס. מבשלים על נמוכה כחמש דקות לקבלת נוזל מבריק וסמיך. שופכים את נוזל השוקולד על הקרם שעל העוגה ומורחים לשכבה אחידה. מגררים מעל את השוקולד הלבן ליצירת מעין שבבי שוקולד לבנים על השוקולד החום.
מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון