חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה ניוקי מוקרם על מצע רוקט בניחוח שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה ניוקי מוקרם על מצע רוקט בניחוח שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
7 תפוחי אדמה בינוניים
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גרם חמאה
1 חבילה עלי רוקט
1 שן שום חצויה לאורך
חצי כוס קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) עד להתרככותם. מקלפים אותם ומועכים בממחה לתפוחי אדמה. מוסיפים 75 גרם פרמזן ו-50 גרם חמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה והפרמזן נמסו ונספגו במחית. מוסיפים קמח ומעט מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת מעין כדורים מאורכים ומניחים בצד (ניתן ליצור זאת בעזרת שתי כפות).
ממיסים את יתרת החמאה במחבת. מוסיפים את עלי הרוקט וחצי שן שום. את חצי השן השנייה נועצים על מזלג ומערבבים בעזרתו את הרוקט עד שמצטמצם לחצי. מוציאים את שן השום מהמזלג ומהמחבת.
מסדרים את הרוקט בתבנית אובלית. על הרוקט מניחים את הניוקי בצורה מסודרת.
באותה מחבת ששימשה אותנו לרוקט מחממים את השמנת ומצמצמים לחצי. שופכים לתוך התבנית ומפזרים מלמעלה את יתרת הפרמזן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות למשך שבע עד עשר דקות להשחמה קלה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור: שף ג'ואל רובושון
שתף את המתכון