הוראות הכנה
מרכיבים
7 תפוחי אדמה בינוניים
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גרם חמאה
1 חבילה עלי רוקט
1 שן שום חצויה לאורך
חצי כוס קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) עד להתרככותם. מקלפים אותם ומועכים בממחה לתפוחי אדמה. מוסיפים 75 גרם פרמזן ו-50 גרם חמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה והפרמזן נמסו ונספגו במחית. מוסיפים קמח ומעט מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת מעין כדורים מאורכים ומניחים בצד (ניתן ליצור זאת בעזרת שתי כפות).
ממיסים את יתרת החמאה במחבת. מוסיפים את עלי הרוקט וחצי שן שום. את חצי השן השנייה נועצים על מזלג ומערבבים בעזרתו את הרוקט עד שמצטמצם לחצי. מוציאים את שן השום מהמזלג ומהמחבת.
מסדרים את הרוקט בתבנית אובלית. על הרוקט מניחים את הניוקי בצורה מסודרת.
באותה מחבת ששימשה אותנו לרוקט מחממים את השמנת ומצמצמים לחצי. שופכים לתוך התבנית ומפזרים מלמעלה את יתרת הפרמזן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות למשך שבע עד עשר דקות להשחמה קלה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: שף ג'ואל רובושון
שתף את המתכון