הוראות הכנה
מרכיבים
2 1 ק"ג כרוב כבוש
1 ק"ג צלעות חזיר או בשר לבן אחר, אבל חובה עם עצם, ורצוי גדולה
2 עלי דפנה
30 גרם פטריות יער מיובשות, קצוצות
20 גרגירי פלפל שחור
10 גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כפית מלח
1/2 2 ליטר מרק בשר, או מים (אם אין ברירה)
1 ק"ג כרוב לבן טרי, קצוץ כמו כרוב חמוץ
2 כפות חמאה או מרגרינה
500 גרם נקניקיות מעושנות, בקוביות או פרוסות של ס"מ בערך
500 גרם נקניקיות לבנות, בקוביות או פרוסות של ס"מ לערך
500 גרם בייקון, חתוך כמו הנקניקיות
אופן ההכנה
1. שוטפים את הכרוב הכבוש ומסננים את המים.
2. לקדרה גדולה, מכניסים את הכרוב השטוף, את הבשר על העצם, את עלי הדפנה,
הפטריות, הפלפל השחור והאנגלי ואת המלח. מוסיפים ליטר וחצי מהמרק ומבשלים,
כ-15 דקות, לא מכוסה על להבה בינונית. מכסים ומבשלים על להבה קטנה עוד 45 דקות
3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים לו להתקרר.
4. לסיר מתאים נוסף, מכניסים את הכרוב הקצוץ. מוסיפים את שארית המרק - כליטר
ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית, ללא מכסה,
עד שהכרוב מתרכך היטב.
5. מוסיפים את הכרוב לתערובת הכרוב החמוץ.
6. מורידים את הבשר המבושל מהעצם וחותכים לקוביות.
7. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה ומאדים בה את הבשר החתוך ואת הנקניקיות החתוכות.
כאשר אלה השחימו, מוסיפים אותן לתערובת הכרוב החמוץ.
8. באותו מחבת משחימים את הבייקון הקצוץ עד שהוא נהיה פריך. מוציאים אותו ומניחים על נייר
סופג לספיגת השומן. מוסיפים גם אותו לתערובת הכרוב החמוץ.
9. מכסים, מבשלים על להבה נמוכה כשעה או יותר. בתום הבישול מוציאים את עלי הדפנה. מגישים
חם. אפשר להכין גם שבוע מראש, ולשמור במקרר, מכוסה, עד לחימום החוזר וההגשה
מגיש:
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון