הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון בקר
1 בצל חצוי
1 פלפל צ'ילי חריף חצוי לאורך
10 גרגרי פלפל שחור
1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
מים
אופן ההכנה
מכניסים את הלשון לסיר גדול ומכסים במים. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי, גרגרי הפלפל השחור, כפית מלח ושלוש שיני שום חצויות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כך למשך כשעה וחצי. אם המים יורדים אל מתחת לגובה הלשון מוסיפים עוד מים. במחצית הזמן להפוך את הלשון לצד השני.
מוציאים את הלשון מהסיר. מקלפים את הלשון בזהירות ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר. פורסים את שיני השום הנותרות לפרוסות לא דקות מידי ולא עבות מידי.
בכלי אכסון מסדרים שכבה של פרוסות לשון, עליה מפזרים שום ופלפל שחור גרוס. מסדרים עוד שכבה של לשון ושוב שום ופלפל גרוס וכך הלאה עד שגומרים את כל פרוסות הלשון. סוגרים את הכלי ומבניסים למקרר למשך יממה לפחות.
מעבירים לכלי הגשה, או בתוך כריך, קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון