הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג רגל בקר פרוסה ונקיה.
1 כוס שעועית לבנה.
2 בצלים גדולים קלופים שלמים.
2 ראשי שום שלמים.
8 תפוחי אדמה קלופים חצויים.
1 כוס פטרוזיליה קצוצה.
1 כוס כוסברה קצוצה.
3 כפות אבקת מרק עוף (גדושות).
1 כף אבקת חווייג'
1 כף פלפל שחור גרוס גס.
1 כף פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם).
1 כף רסק עגבניות.
מלח. (לבדוק תיבול! אבקת המרק מלוחה).
מים.
אופן ההכנה
להכניס את כל המרכיבים לסיר גדול.
להניח על על הכיריים ולערבב תוך כדי חריכה ואידוי במשך כחמש דקות עד לציפוי טוב של כל המרכיבים.
להוסיף מים בכמות שתכסה ועוד כשליש.
להביא לרתיחה, תוך הסרת הקצף. (סזיפי אך חיוני...).
להרתיח כשעה.
לכסות את הסיר היטב.
להכניס לתנור הטמפ' של כ - 150 מעלות ללילה.
להגיש חם עם פיתה תימנית חילבה וסחוג.
מגיש:
מקור: ידע אישי
שתף את המתכון