הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תרד
250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
1 כרישה פרוסה
2 בצלים פרוסים
4 ביצים
250 גרם גבינה לבנה
75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת חמוצה
50 גרם גבינת צאן שמנה חצי קשה
3 כפות קמח תופח
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כף יין לבן יבש
מלח
פלפל
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ולאחר שתי דקות של ערבוב מוסיפים גם את הפטריות. ממליחים ומפלפלים. לאחר טיגון תוך ערבוב של כשלוש עד ארבע דקות מוסיפים את השמנת, גבינת הצאן והיין. מערבבים היטב ומוסיפים את אגוז המוסקט. מבשלים על אש גבוהה עד שגבינת הצאן נמסה וכל הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומצננים.
חולטים את התרד כעשרים שניות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח לעצירת תהליך הבישול. קוצצים את התרד ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הקמח והגבינה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל ומערבבים היטב שוב. בתבנית משומנת שמים מחצים מכמות תערובת הביצים והפטריות. עליהם מניחים את התרד הקצוץ ומכסים בשארית התערובת. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כשלושת רבעי השעה. או עד שהפשטידה משחימה יפה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון