הוראות הכנה
מרכיבים
16 קישואים עגולים
½ ק"ג בשר בקר טחון
2-3 כוסות אורז
4 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות טריות קצוצות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
1 בצל קצוץ דק
מעט שמן לטיגון
1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
חותכים לכל הקישואים את הראש ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית. מניחים בצד. מטגנים במחבת גדול חצי בצל קצוץ ולאחר הזהבתו מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים כחמש דקות תוך כדי הקפדה על פירור הבשר הטחון לפירורים ולא להשאירו גוש. מוסיפים את האורז ומעט מים וממשיכים לבשל חמש דקות נוספות. מוסיפים שתי כפות רסק עגבניות, עגבנייה אחת ועוד מעט מים ומבשלים עד אשר האורז חצי מבושל. מתבלים במעט מלח ופלפל. ממלאים את הקישואים בתערובת האורז והבשר ומניחים בצד.
בסיר גדול מטגנים את שאר הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את העגבנייה שנותרה ואת רסק העגבניות שנותר עם מעט מים ומעט מלח ופלפל ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את אבקת המרק והפטרוזיליה ומבשלים שתי דקות נוספות. מכניסים את הקישואים לתוך הרוטב שנוצר ומבשלים ביחד כעשרים דקות או עד שהאורז בתוך הקישואים יהיה מוכן. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון