הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב גדול חתוך לרבעים, ללא הגזע ופרוס
1 בצל שאלוט קצוץ דק
100 גרם פטריות יער קצוצות
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם בייקון קצוץ
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט שמן אגוזים
25 גרם חמאה
2 שיני שום חצויות
1 פלפל צ'ילי חתוך לאורך
2 עלי דפנה
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים מים עם הצ'ילי, עלי הדפנה, השום וכפית וחצי מלח. כאשר המים רותחים מוציאים מהסיר את הצ'ילי, השום ועלי הדפנה ומכניסים פנימה את הכרוב. מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים כשתי דקות ומעבירים מייד את הכרוב למי קרח. מסננים ומניחים בצד.
במחבת מחממים את שמן האגוזים והחמאה. מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את בצל השאלוט ומטגנים ביחד כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הבייקון ומטגנים ביחד עוד כשתיים שלוש דקות. מוסיפים את הכרוב, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס טרי. מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות. מוסיפים את הפרמזן וממשיכים לערבב עוד שלוש דקות.
מגישים חם כתוספת לבשר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון