הוראות הכנה
מרכיבים
מיץ משני תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
½ כוס חלב
½ כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם קמח תופח
שליש כוס אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה
אופן ההכנה
מנפים את הקמח עם אבקת הסוכר ואבקת האפייה לקערה גדולה. הקערה נפרדת מערבבים את החלב עם מיץ התפוזים, תמצית הווניל והביצה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים ¾ מכמות החמאה המומסת ומערבבים היטב. שופכים את הנוזלים לקמח המנופה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה עם מעט גושים. מוסיפים את קליפות התפוז ומערבבים שוב
מורחים מעט חמאה מומסת בכל אחד מהשקעים של תבנית בעלת 12 שקעים. שופכים את הבלילה לתבנית, מעט בכל שקע עד שמסיימים את כל הבלילה. מכניסים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כעשרים דקות.
מגישים חם עם ריבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון