חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרם עגבניות בשמנת בעיטור קרם גבינת עיזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השקעה לא קטנה אך תוצאות מדהימות
מרק קרם עגבניות בשמנת בעיטור קרם גבינת עיזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השקעה לא קטנה אך תוצאות מדהימות
הוראות הכנה
מרכיבים
1 2 קופסאות עגבניות מרוסקות 800 גרם כל קופסא.
2 3 יחידות כרישה (רק חלק לבן).
3 3 בצלים ירוקים קצוצים
4 2 בצלים יבשים קצוצים
5 80 גרם חמאת תנובה
6 2 גזרים פרוסים דק.
7 חצי כוס ריחן (בזילקום) קצוץ
8 חצי שורש סלרי קוביות
9 1 כף קמח.
10 5-6 כוסות מרק צח.
11 מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
12 כפית סוכר.
13 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן.
אופן ההכנה
קולפים וקוצצים את הכרישה לפרוסות דקות החלק הלבן בלבד.
ממיסים את החמאה בסיר כבד ומוסיפים את כל הירקות פרט לעגבניות מאדים כ-10דקות
בוחשים מדי פעם.
מוסיפים את העגבניות והקמח ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את המרק הצח, מתבלים
במלח פלפל שחור גרוס וכפית סוכר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
מרסקים את המרק במעבד מזון למחית חלקה טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
אפשר להגיש עם עיטור קרם גבינת עיזים או זורים מעט גבינת צ'דר או מעט קרם פרש.
חציל מאודה
רוטב.
1 כפית זנגביל בצל ירוק קצוץ
4 שיני שום 1 כפית שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה ( סיני) של אוסם
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות חומץ.
מלח פלפל
2 כפות סוכר
קולפים את החצילים ופורסים לרצועות של 2 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק.
עד לקבלת גוון צבע מעט חום ומעבירים לרוטב. מפזרים את
הבצל הקצוץ על הרצועות אשר בתוך הרוטב.
אפשר לאדות את החצילים בכלי אידוי במקום לטגן.
אפשר להוסיף חומץ ויין לבן לפי הטעם אין הכמות הרשומה מחייבת.
מגיש: שפיר
מקור: סדרת השף הלבן
שתף את המתכון