הוראות הכנה
מרכיבים
1 2 קופסאות עגבניות מרוסקות 800 גרם כל קופסא.
2 3 יחידות כרישה (רק חלק לבן).
3 3 בצלים ירוקים קצוצים
4 2 בצלים יבשים קצוצים
5 80 גרם חמאת תנובה
6 2 גזרים פרוסים דק.
7 חצי כוס ריחן (בזילקום) קצוץ
8 חצי שורש סלרי קוביות
9 1 כף קמח.
10 5-6 כוסות מרק צח.
11 מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
12 כפית סוכר.
13 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן.
אופן ההכנה
קולפים וקוצצים את הכרישה לפרוסות דקות החלק הלבן בלבד.
ממיסים את החמאה בסיר כבד ומוסיפים את כל הירקות פרט לעגבניות מאדים כ-10דקות
בוחשים מדי פעם.
מוסיפים את העגבניות והקמח ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את המרק הצח, מתבלים
במלח פלפל שחור גרוס וכפית סוכר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
מרסקים את המרק במעבד מזון למחית חלקה טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
אפשר להגיש עם עיטור קרם גבינת עיזים או זורים מעט גבינת צ'דר או מעט קרם פרש.
חציל מאודה
רוטב.
1 כפית זנגביל בצל ירוק קצוץ
4 שיני שום 1 כפית שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה ( סיני) של אוסם
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות חומץ.
מלח פלפל
2 כפות סוכר
קולפים את החצילים ופורסים לרצועות של 2 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק.
עד לקבלת גוון צבע מעט חום ומעבירים לרוטב. מפזרים את
הבצל הקצוץ על הרצועות אשר בתוך הרוטב.
אפשר לאדות את החצילים בכלי אידוי במקום לטגן.
אפשר להוסיף חומץ ויין לבן לפי הטעם אין הכמות הרשומה מחייבת.
מגיש:
מקור: סדרת השף הלבן
שתף את המתכון