הוראות הכנה
מרכיבים
5 פרוסות דקות של סלמון מעושן
¾1 כפות גבינת עיזים
1 כף שמן ריחן ירוק
1 כף שמן ריחן סגול
1 קרקר ג'ינג'ר (קנוי)
½1 ק"ג פטריות פורטבלו
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
½1 בצלצלי שאלוט כתושים
1 כף חומץ
אופן ההכנה
טוחנים את הפטריות במעבד מזון. בסיר גדול, על אש גבוהה, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצלצלים ואת השום. מערבבים בעקביות ומבשלים עד להתרככות כשתי דקות. מוסיפים את הפטריות, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהנוזלים מתאדים, כחצי שעה. מגבירים את האש, מוסיפים חומץ ומערבבים עד שגם החומץ מתאדה. מורידים מהאש ומתבלים במעט מלח ופלפל.
מפזרים את גבינת העזים על הסלמון המעושן. מגלגלים את הסלמון כך שהגבינה תישאר בתוכו. מקררים את הגליל כחצי שעה על מנת שיתקשה מעט. בעזרת סכין חדה נפטרים מעודפי סלמון בקצוות וחותכים את הגליל לפרוסות דקות.
מניחים את פרוסות הרולדה בצלחת בצורה מסודרת. מניחים כפית מקוויאר הפורטבלו בקצה של כל רולדה. מניחים קרקר בכל צלחת ומקשטים במעט שמן ריחן ירוק וסגול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון