חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טרין פורל מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טרין פורל מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3-4 מלפפונים פרוסים דק מאד
1 כוס חלב
100 גרם חמאה
½ כוס קמח
6 חתיכות גדולות של פורל מעושן (כ- 750 גרם)
2 עלי ג'לטין
5-6 פרוסות סלמון מעושן
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים את החמאה והחלב בכלים נפרדים. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח תוך ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החלב הרותח תוך ערבוב עד לקבלת רוטב בשמל סמיך. מצננים. מחממים מעט מים וממיסים בהם את עלי הג'לטין. מכניסים 2 פרוסות פורל מעושן למעבד מזון ומעבדים דקה. מוציאים את הפורל הכתוש ממעבד המזון ומערבבים אותו בקערה יחד עם רוטב הבשמל. מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה ומוסיפים אותה לתערובת הפורל ומצננים. מניחים נייר כסף בתבנית מוארכת כך שהנייר מצפה את כל התבנית מבפנים. מצמידים מלפפונים פרוסים דק מאד לדפנות ולתחתית התבנית. מורחים בתחתית שכבת מוס ועליו שני פרוסות פורל מעושן. מורחים עוד שכבת מוס ועליו מניחים את פרוסות הסלמון המעושן. מורחים עוד שכבת מוס, עליה מניחים עוד שתי פרוסות פורל מעושן ומסיימים בשכבה אחרונה של מוס. מסדרים למעלה שכבה צפופה נוספת של מלפפונים ומכניסים למקרר לפחות לארבע שעות. כאשר מוציאים את הטרין מהמקרר הופכים אותו על שולחן העבודה, מוציאים מהתבנית ומוציאים את נייר הכסף. מומלץ לחתוך פרוסות עם סכין חמה. מגישים קר עם סלט ירוק ובצל סגול ומעט חומץ.
מגיש: dylam
מקור: שף וולפגנג סיכרה
שתף את המתכון