הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר פטריות פורטובלו או שמפיניון גדולות
1 יחידה גבינת פרומעז, או גבינת עיזים רכה אחרת
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות צנוברים
עלי בזיליקום (אחד לכל פטריה) - אופציונלי
פירורי לחם לציפוי אופציונלי
אופן ההכנה
1.מעבירים את הגבינה לקערה, ומרככים אותה מעט בעזרת מזלג. (ניתן לשים את הקערה בתוך
קערה גדולה יותר המכילה מים רותחים, לזירוז התהליך).
2. מוסיפים לתוך הגבינה את הצנוברים והעירית, ומערבבים.
3. קוטמים את רגלי הפטריות, ומנקים אותן: את השמפיניון על ידי ניגוב במטלית לחה,את הפורטובלו .
4. הופכים את הפטריות כשצידן הקעור כלפי מעלה. מניחים עלה בזיליקום בתחתית הפטריה (אופציונלי).
5. בעזרת כף ממלאים את הפטריה, ו"מיישרים" את מפלס הגבינה כך שלא "יגלוש" מחוץ לשפתי הפטריה.
6.מכינים כמות של פירורי לחם בצלחת נפרדת. הופכים את הפטריה על פיה, ולוחצים אותה בעדינות על ערימת פירורי הלחם.
7. אופים בתנור בחום בינוני-נמוך במשך כ- 10 דקות, עד שציפוי פירורי הלחם משחים מעט (לא יותר מדי,ההשחמה תימשך גם מחוץ לתנור), בתוך תבנית משומנת בשמן זית.
הגשה: אפשר לנסות לזלוף מעט חומץ בלסמי על הפטריות החמות. להגיש חם או בטמפרטורת החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון