חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הום פרייז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מחפש מתכון להום פרייז כמו שמגישים במסדת הדיקסי גריל בר בת"א
הום פרייז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מחפש מתכון להום פרייז כמו שמגישים במסדת הדיקסי גריל בר בת"א
הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים בעלי קליפה אדומה
4-3 כפות שמן
40 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ דק
גמבה או חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות (לא הכרחי)
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה או כף רוטב צ'ילי אסיאתי חריף
מלח
אופן ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות בגודל כ- 1.5 ס"מ. שמים בסיר, מכסים במים צוננים בגובה כ- 3 אצבעות מעל לקוביות תפוחי האדמה ומוסיפים כף מלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מלאה, יוצקים את תכולת הסיר למסננת. מנערים משארית המים ושמים בצד.
2. מטגנים בכף שמן ו-20 גרם חמאה את הבצל והגמבה. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן על אש בינונית-נמוכה עד שהירקות מתרככים מאוד ומזהיבים. שמים בצד.
3. עכשיו צריך מחבת ממש גדולה ורחבה, שתכיל את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחת, בלי שיטפסו זו על זו. אם אין כזאת, כדאי להשתמש בשתי מחבתות. מחממים את שארית השמן. מניחים את תפוחי האדמה ומטגנים על אש בינונית גבוהה בלי לערבב עד שתחתיתם מזהיבה היטב. כשזה קורה, מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ רחבה וממשיכים לטגן עד שהם מזהיבים היטב בשאר הצדדים. מדי פעם מערבבים, ומשגיחים שתפוחי האדמה ישחימו היטב אך לא יישרפו.
4. מוסיפים את הפפריקות או רוטב הצ'ילי, את הבצל והגמבה ושארית החמאה, ממשיכים לטגן עוד כמה דקות ומוסיפים מלח לפי הטעם.
גיוון: במקום להוסיף בצל, פלפל ופפריקות, אפשר בשלב 4 לבחוש בתפוחי האדמה כ- 20 גרם חמאה ומעט מלח גס, לקצוץ דק בסכין 2 שיני שום שמנות וכ- 3 כפות עלי פטרוזיליה, לערבב ולפזר על תפוחי האדמה החמים ממש לפני ההגשה.
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון