הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים בעלי קליפה אדומה
4-3 כפות שמן
40 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ דק
גמבה או חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות (לא הכרחי)
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה או כף רוטב צ'ילי אסיאתי חריף
מלח
אופן ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות בגודל כ- 1.5 ס"מ. שמים בסיר, מכסים במים צוננים בגובה כ- 3 אצבעות מעל לקוביות תפוחי האדמה ומוסיפים כף מלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מלאה, יוצקים את תכולת הסיר למסננת. מנערים משארית המים ושמים בצד.
2. מטגנים בכף שמן ו-20 גרם חמאה את הבצל והגמבה. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן על אש בינונית-נמוכה עד שהירקות מתרככים מאוד ומזהיבים. שמים בצד.
3. עכשיו צריך מחבת ממש גדולה ורחבה, שתכיל את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחת, בלי שיטפסו זו על זו. אם אין כזאת, כדאי להשתמש בשתי מחבתות. מחממים את שארית השמן. מניחים את תפוחי האדמה ומטגנים על אש בינונית גבוהה בלי לערבב עד שתחתיתם מזהיבה היטב. כשזה קורה, מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ רחבה וממשיכים לטגן עד שהם מזהיבים היטב בשאר הצדדים. מדי פעם מערבבים, ומשגיחים שתפוחי האדמה ישחימו היטב אך לא יישרפו.
4. מוסיפים את הפפריקות או רוטב הצ'ילי, את הבצל והגמבה ושארית החמאה, ממשיכים לטגן עוד כמה דקות ומוסיפים מלח לפי הטעם.
גיוון: במקום להוסיף בצל, פלפל ופפריקות, אפשר בשלב 4 לבחוש בתפוחי האדמה כ- 20 גרם חמאה ומעט מלח גס, לקצוץ דק בסכין 2 שיני שום שמנות וכ- 3 כפות עלי פטרוזיליה, לערבב ולפזר על תפוחי האדמה החמים ממש לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון