הוראות הכנה
מרכיבים
כף גדושה מרק עוף 400 גרם ברוקולי טרי
מלח, פלפל טרי ½ 1 כוסות חלב
20 גרם חמאה 1 כוס שמנת מתוקה או חלב
כף גדושה קמח לעיבוי 2 כוסות מים
קורט אגוז מוסקט 2 בצלים בינוניים
אופן ההכנה
1. שוטפים את הברוקולי ומחלקים לשלושה: גבעולים, ענפים, פרחים
2. את הגבעולים מרתיחם עם בצל אחד פרוס ומים כ- 10 דקות. בסיר נפרד ממיסים את החמאה, קוצצים את הבצל השני ומאדים עד שמזהיב מעט. מוסיפים את ענפי הברוקולי וממשיכים לטגן כ- 3 דקות. מוסיפים את אבקת המרק ,קמח, פלפל אגוז מוסקט מערבבים היטב מוסיפים את החלב מערבבים כדקה ומוסיפים את הפרחים.
3. מוסיפים את גבעולי הברוקולי עם הבצל והמים. מערבבים עד לרתיחה. מסירים מהלהבה. מסננים ומעבירים לריסוק לבלנדר עם מעט מנוזלי המרק. את הפרחים שומרים לקישוט ולא מרסקים.
4. מחזירים לסיר ומוסיפים את השמנת אם משתמשים בחלב אז מוסיפים בשלב הקודם את כל הכמות.
5. מוזגים לצלחת ומגישים מעטר בפרחי הברוקולי לכל מנה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון