הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חצילים קטנטנים
4 כפיות מלח
שיניים קלופות מ- 4 ראשי שום
½ כפית פפריקה חריפה
600 מ"ל מים
300 מ"ל חומץ בן יין אדום
2 כפות מלח
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
מסירים את העוקצים מהחצילים, שמים בסיר עם כפית מלח ומכסים במים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים חמש דקות נוספות. מסננים ומצננים עד שהחצילים פושרים. מרסקים במעבד מזון את השום עם 3 כפיות המלח והפפריקה עד שהרסק הופך גרגרי. עושים חתך לאורכו של כל חציל עד למרכזו ומכניסים לכל אחד חצי כפית מרסק השום. מסדרים בצנצנת את החצילים עם החתך כלפי מעלה תוך כדי זהירות שלא למעוך אותם.
מכניסים לסיר 600 מ"ל מים, חומץ, 2 כפות מלח וסוכר, מביאים לרתיחה ומצננים. יוצקים את נוזל הכבישה אל תוך הצנצנת ומקפידים שיכסה את החצילים לגמרי. סוגרים ומשאירים במקום אפל למשך כשבועיים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון