הוראות הכנה
מרכיבים
כפית סוכר
· רבע כוס שמן בוטנים
· 2/3 כוס אגוזי קשיו לא ממולחים
· ג'ינגר מקולף וחתוך לריבועים גדולים
· 2 בצלצלים מקולפים וחתוכים
· קופסת ערמוני מים - מסוננים וחתוכים
· 1 פלפל ירוק בינוני חתוך
· 1 חלבון ביצה
· 1 כף רוטב סויה סיני
· 1 כף קורנפלור
· 750 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
· רבע כוס רוטב סויה סיני
· 1 כפית קורנפלור
· 1 כף יין דובדבנים (שרי)
· 2 כפות חומץ 1
להגשה אורז מבושל
אופן ההכנה
1. משרה: מערבבים את החלבון בקערה, יחד עם המנה הראשונה של הסויה והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את העוף ומערבבים בעדינות. מחכים רבע שעה.
2. רוטב: מערבבים היטב את הכמות השניה של הסויה והקורנפלור, עם היין, החומץ והסוכר בקערה קטנה ומניחים בצד.
3. מחממים ווק על אש בינונית יחד עם השמן, מוסיפים את הקשיו ומטגנים-מערבבים למשך כדקה. אוספים (עדיף בעזרת כף מחורצת) את הקשיו ומניחים בצד.
4. מוציאים מהמחבת 1/3 מכמות השמן שבו, ומכניסים את הג'ינג'ר, הבצלצלים וערמוני המים מטגנים-מערבבים למשך כדקה.
5. מכניסים פנימה את חתיכות העוף, את הרוטב ואת הפלפל הירוק. מבשלים, תוך שבוחשים, עד שהתערובת מתחילה להיות עבה (סמיכה).
6. מוציאים את חתיכות הג'ינג'ר, מכניסים את הקשיו והעוף מוכן.
מומלץ להגיש מעל אורז לבן חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון