הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז במשקל 300 גרם האחד
1 כף רוטב סויה
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
¾ כוס יין אדום
½ כוס סילאן
1 כף חמאה
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים למעט החמאה ומחצית כמות היין ומשרים במקרר למשך כחצי שעה עד שעה. במחבת גדולה מניחים את חזות האווז עם העור כלפי מטה ומטגנים (שמן הטיגון יהיה שומן האווז עצמו). לאחר כחמש דקות הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כעשר דקות. מוציאים מהתנור ומחזירים לכיריים. מוסיפים את נוזלי המשרה ואת כמות היין שנותרה ומבשלים כך כחמש דקות נוספות. מוציאים את חזות האווז מהמחבת ומוסיפים את החמאה עד להמסה מלאה.
מגישים חם עם כמות נדיבה של רוטב מלמעלה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון