הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים
6 יחידות אספרגוס
¼ כוס יין לבן חצי יבש
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
מעט פלפל
2 כפות חומץ
שמן לטיגון עמוק
פירורי לחם
אופן ההכנה
בסיר בינוני מרתיחים מים (¾ סיר) עם שתי כפות חומץ. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש מערבבים היטב ומיד מוסיפים ביצה אחת פנימה. לאחר קצת פחות מדקה מוציאים בזהירות על מנת לא לשבור את החלמון ומניחים על צלחת בצד. שופכים את תכולת הסיר וממלאים במים רגילים. מרתיחים. לאחר הרתיחה מכניסים את האספרגוס פנימה לשתי דקות ומיד מוציאים למי קרח.
מחממים את השמן לטיגון עמוק. טורפים את הביצה השנייה. טובלים את הביצה העלומה בזהירות מירבית בביצה הטרופה ובפירורי הלחם ומכניסים לשמן העמוק לטיגון קצר של חצי דקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בסיר קטן מצמצמים את היין לכדי מחצית. מוסיפים את המלח והפלפל. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה. מבשלים מעט על אש נמוכה על סף רתיחה ומורידים מהאש.
מסדרים את האספרגוס בצלחת ההגשה. יוצקים עליו את הרוטב החם ומעל מניחים את הביצה. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון