הוראות הכנה
מרכיבים
6 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
5-6 עגבניות מיובשות (ששרו כרבע שעה במים רותחים) קצוצות
חצי כוס עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים
חצי כוס עלי אורגנו (ואם אין טרי אז חצי כפית אורגנו יבש)
2 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס ציר ירקות
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה ועמוקה מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ולאחר חצי דקה מוסיפים את העגבניות והעגבניות המיובשות. מטגנים/מבשלים ביחד כשלוש עד ארבע דקות ומוסיפים את הריחן, האורגנו, רסק העגבניות וציר הירקות. מבשלים ביחד כעשר דקות ומורידים מהאש. מצננים מעט ומעבירים למעבד מזון. מעבדים למחית חלקה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
הרוטב יכול להישמר עד עשרה ימים במקרר ועד חצי שנה במקפיא. ניתן להופכו לחלבי או בשרי לפי הצורך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון