חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה אדומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה אדומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם סולת
2 כוסות מים
חצי כפית מלח
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמיר קצוץ
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 סלק גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים מעט שמן. מטגנים קלות בשמן 1.5 בצלים קצוצים ושן שום קצוצה אחת עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר. מוסיפים מלח ופלפל וחצי כפית פפריקה מתוקה. מערבבים היטב ומסירים מהאש. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומניחים בצד.
בסיר גדול מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל שנותר ביחד עם השום שנותר עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי והסלק, מערבבים ומיד מכסים במים. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, אבקת המרק, השמיר, מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר ומעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כעשרים דקות.
בקערה מערבבים את הסולת עם שתי כוסות מים וחצי כפית מלח ליצירת מעין בצק דביק שקל לעבוד איתו. בידיים רטובות קורצים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג ופותחים אותם. בתוך כל כדור מניחים כף מלאה מתערובת הבשר וסוגרים בעדינות. מכניסים את הכדורים אל תוך המרק ומבשלים ביחד כעשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון