הוראות הכנה
מרכיבים
כ- 700 גר' אילסרים קלופים ( אפשר גם עם אגוזי מלך)
3 כוסות קמח
3 כוסות סוכר
1 כפית תמרהינדי
1/2 כפית תרכיז רימונים
5 כוסות יין אדום מתוק
7 כוסות מים
מעט צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
משחילים חוט חזק במחט ויוצרים 20 מחרוזות של 20 אילסרים. משאירים חוט בקצוות לשם תליה לייבוש. מניחים בצד.
מערבבים קמח וסוכר בסיר רצוי סיר עבה וכבד, מוסיפים תמרהינדי ותרכיז רימונים יין ומים ומערבבים היטב. מרתיחים על אש גבוהה תוך בחישה מתמדת בכף עץ לאחר כמה דק' מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש בערך 15 דק' עד שהתערובת מסמיכה למרקם של פודינג והוא מקבל צבע חום כהה. אם זה סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים חמים ולהמשיך לבחוש.מוסיפים צבע מאכל ומורידים מהאש.
לוקחים מחרוזת אחת של אילסרים מחזיקים בחוט בצד אחד וטובלים בסיר , נותנים לו לטפטף מעט ואז תולים על מקל לייבוש. כך עושים עם שאר המחרוזות.
מייבשים בערך שלושה ימים.
הוא מוכן לאכילה , אפשר לחתוך אותו לפרוסות או לאכול אותו כך.
רצוי לשמור במקרר.
הערה: עם תערובות זו עושים גם פלמושי , במקום לטבול אילסרים מוזגים את התערובות לצלוחיות בעודו חם ומסמנים מעויינים , מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים ומקררים עד לקרישה במקרר, חותכים לפי סימון המעויינים ואוכלים. פשוט מעדן. בתיאבון
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון