הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים
100 גרם חמאה
קורט מלח
¼1 כוסות קמח לבן לא תופח
3 ביצים
¼ כוס סוכר
קורט קינמון
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מרתיחים את המים, המלח, הסוכר והחמאה בסיר. כאשר התערובת רותחת שופכים פנימה את כל הקמח בבת אחת ומערבבים במרץ בכף עץ כדקה, עד שנוצר כדור של בצק אחיד שניתק מדפנות הסיר. טורפים את שלוש הביצים ומוסיפים אותן יחד לסיר, אגב בחישה מתמדת. מוסיפים גם את הקינמון וממשיכים לבחוש עד שהתערובת חלקה ואחידה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה בצורת כוכב, כך שכשמזליפים ממנה החוצה את הבצק מתקבלות רצועות בעובי אצבע ובמרקם קורדרוי עבה. מחממים את השמן לטיגון (לפחות בגובה של שלושה סנטימטרים) בסיר גדול. כעת, או שמזליפים היישר לתוכו רצועות צ'ורוס באורך נקניקייה, או שמזליפים אותן על נייר אפייה, סוגרים כל רצועה ללולאה ומעבירים לשמן. מטגנים עד שהצ'ורוס מזהיבים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על ניר סופג. כשכל הצ'ורוס מוכנים, מפזרים עליהם כף או שתיים של סוכר ומגישים עם שוקולטה חמה (ע"ע) או עם ריבת חלב.
מגיש:
מקור: קפטן קוק עם גיל חובב
שתף את המתכון