הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4 כוסות קמח
2 כפות גדושות שמרים
2 כפות שמן
כוס וחצי מים פושרים (או לפי הצורך בהתאם למרקם הבצק).
קורט מלח.
למילוי:
1 קופסא טונה
2 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה קטנים מבושלים
מלפפון חמוץ במלח חתוך לפרוסות
פרוסות לימון
סחוג (רצוי חריף מאוד)
אופן ההכנה
לערבב את החומרים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. להניח לתפיחה כשעה.
מהבצק התפוח יש להכין לחמניות שמנות, לכסות במגבת בד ולהתפיח בשנית כחצי שעה.
בסיר עמוק ורחב לשפוך שמן בנדיבות עד לכיסוי רבע סיר.
לחמם את השמן על אש גבוהה.
להנמיך את הלהבה ולהמתין דקה שתיים שהשמן יתקרר מעט.
את הלחמניות שיצרנו יש להכניס לסיר ולכסות.
רצוי להכניס עד שתי לחמניות בבת אחת.
הלחמניות צפות על השמן לכן אם הן לא התהפכו לבד יש להפוך אותן ברגע שהתקבל גוון חום זהוב בצד אחד. לטגן גם את הצד השני.
כדי לדעת אם הלחמניה מוכנה בפנים יש לנקוש עליה באמצעות כף מתכת, אם נשמע צליל חלול אז זה מוכן!
הפריקסה אמור לצאת מעט נוקשה אך רך מספיק לאכילה.
אחרי שטיגנתם הכל הניחו מעט להצטנן .
פיתחו את הפריקסה ומלאו בפנים פרוסות ביצה, טונה תפ"א סחוג מלפפון חמוץ ולימון.
בתאבון!!
לשאלות ניתן לשלוח הודעה
מגיש:
מקור: מקורי לחלוטין
שתף את המתכון