הוראות הכנה
מרכיבים
12 ברבוניות
2 תפוזים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית פלפל גרוס (טחון)
2 כפות קמח
מחל ופלפל
1 לימון
אופן ההכנה
דוקרים את הדגים בסיכה בכמה מקומות להחדרת הטעמים.
מנחים את הדגים וזוליפים עלים את מחצית שמן הזיית (אפשר להבריש).
בוזקים את הפלפל הגרוס ומנחים פרוסות של תפוז אחד שפרסנו.
עד כאן רצוי להכין מראש 6 שעות ועדיף לילה.
מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל וטובלים את הדגים ומנערים מעודפי הקמח שתשאר שכבה דקה.
טיפ ! ניתן את הקמח המתובל להכניס לשקית שלמה ללא חורים עם הדגים לנפח השקית לסגור וליצור בועה שם לנער את השקית הציפו יוצא נפלא והשקית לפח ללא לכלוך.
נותר 1/4 כוס שמן זית לחמם לטגן הדגים 2 דקות מכל צד ושומרים במקום חם
בגמר הטיגון סוחטים את התפוז שנותר ואת הלימון ומוסיפים לשמן בו טוגנו הדגים מוספים מלח ופלפל מבשלים כ-5 דקות.
הגשה : מניחים צלחת מרכזית עם הדגים
מגישים את הרוטב בנפרד כל סועד לוקח ויוצק מהרוטב על הדגים
ניתן את הצלחת לקשט בתפוז נוסף ופטרוזליה.
תוספת מומלצת: לחם שום
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון