הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח לחם לבן
½ כפית מלח
20 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
¾ כוס חלב חמים
1 ביצה טרופה
50 גרם חמאה מומסת
לזיגוג:
2 כפות סוכר
4 כפות חלב
אופן הכנה:
לערבב במיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה בקמח. להמיס את השמרים בחלב החמים עם הסוכר ולשפוך לגומה. להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שאר החומרים ולערבל בקרס לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך מאוד שמתכדר סביב הקרס.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה שעה וחצי-שעתיים. ללוש את הבצק שתפח ולחלק אותו ל-10 חלקים שווים. לגלגל ביד על משטח עבודה כל חלק לכדור חלק. להניח את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולפחוס אותם מעט באצבעות. לכסות את התבנית בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כשעה. לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-20-15 דקות עד שיתעגלו וישחימו יפה.
לזיגוג: להביא לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והחלב. לבשל עוד כ-2 דקות. להעביר את הלחמניות האפויות החמות לרשת, להניח מתחתיה את נייר האפיה (שהזיגוג יטפטף עליו) ולהבריש מיד את הלחמניות החמות בזיגוג החם. להשאיר על הרשת לצינון. יוצאות 10 לחמניות.
סמדרWALLA
הערות:
אז ככה, סמדר מפורום WALLA היא האורים והתומים בעיני בכל הקשור לאפיית לחמים. היא מפליאה לעשות וכל מתכון שלה שווה שווה. תאמינו לי פשוט נכס.כדאי לכם להציץ "ולהפגע"....הפעם נתנה לחמניות מתוקות מ-ד-ה-ימ-ו-ת, שהן אוייב אמיתי בבית....אבל הכנתי (תירוץ טוב - באים אורחים) אז הנה המתכון, התמונה וקישור להודעה המקורית של סמדר.
מקור המתכון:
סמדרWALLA
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
אופן ההכנה
לערבב במיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה בקמח. להמיס את השמרים בחלב החמים עם הסוכר ולשפוך לגומה. להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שאר החומרים ולערבל בקרס לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך מאוד שמתכדר סביב הקרס.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה שעה וחצי-שעתיים. ללוש את הבצק שתפח ולחלק אותו ל-10 חלקים שווים. לגלגל ביד על משטח עבודה כל חלק לכדור חלק. להניח את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולפחוס אותם מעט באצבעות. לכסות את התבנית בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כשעה. לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-20-15 דקות עד שיתעגלו וישחימו יפה.
לזיגוג: להביא לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והחלב. לבשל עוד כ-2 דקות. להעביר את הלחמניות האפויות החמות לרשת, להניח מתחתיה את נייר האפיה (שהזיגוג יטפטף עליו) ולהבריש מיד את הלחמניות החמות בזיגוג החם. להשאיר על הרשת לצינון. יוצאות 10 לחמניות.
מגיש:
מקור: סמדרWALLA
שתף את המתכון