הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח פילה בקר במשקל של כ- 1.5 ק"ג
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
לרוטב: 8 בצלי שאלוט קלופים
5 שיני שום שלמות
2 כוס ציר בקר או עוף
2 כוס יין אדום
קליפת לימון או תפוז
מקל קינמון
2 כוכבי אניס
גבעול רוזמרין
מלח פלפל שחור גרוס
1 כף קורנפלור (לא חובה)
אופן ההכנה
1.לפילה:מגלגלים את הנתח בהרבה פלפל שחור
מחממים מעט שמן במחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הפילה תוך כדי גלגלולו במחבת 2-3 מכל צד סה"כ 10 דק' עד שהוא שחום יפה מוציאים ושומרים מכוסה (אפשר גם במקרר)עד להגשה
2.לרוטב:ממוסיפים שאלוט ושום לאותה מחבת ומטגנים כ-5 דק' עד לריכוך.מוסיפים ציר בקר יין ותבלינים,מקרצפים את המחבת מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים 10-15 דק' עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בטמפט' החדר
3.מגישים:פורסים ל-6-8 פרוסות 3-4 ס"מ מחממים את הרוטב במחבת(אם צריך אפשר להסמיך בקורנפלור)מוסיפים נתחי בקר ל-2 דק' מגישים מיד
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון