חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין עם גריסים וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין עם גריסים וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם בשר בקר (חלק שמתאים לבישול ארוך כמו פילה מדומה, שריר הזרוע וכו') חתוך לקוביות
½ ק"ג גריסי פנינה (גריסים) שטופים ונקיים
½ ק"ג חומוס יבש שהושרה לילה שלם
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1 קישקע (מעיים ממולאים) מנוקב במזלג
5 ביצים קשות
1 כוכב אניס
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה
מחממים בסיר רחב וגדול (שגם יכול להיכנס לתנור) את השמן. אוטמים את הבשר היטב מכל הכיוונים ומוציאים החוצה. מכניסים את הבצלים לסיר ולאחר חצי דקה מוסיפים את היין. מגרדים בעזרת כף עץ את המשקעים שנוצרו מטיגון הבשר. מוסיפים את הגריסים והחומוס ומוסיפים מים כדי כיסוי. מבשלים ביחד כחמש דקות ומוסיפים את הבשר, תפוחי האדמה, האניס, מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים היטב. מוסיפים את הביצים הקשות והקישקע. מביאים לרתיחה, מוסיפים עוד כוס וחצי מים, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה מעלות למשך הלילה (כשמונה שעות).
למחרת נותנים לזה לנוח עד למועד ההגשה. מגישים חם או פושר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון