הוראות הכנה
מרכיבים
20 חצילים ננסיים
מים
2 כפות מלח גס
7 גזרים קלופים ומגורדים בפומפייה
8 שיני שום כתושות
1 כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית סוכר
לתחמיץ :
2 כוסות מים
1 כוס חומץ בן-יין
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
פלפל אדום חריף
אופן ההכנה
רוחצים את החצילים.
ממלאים בסיר מים ומוסיפים 2 כפות מלח גם.מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את החצילים ומבשלים כ-5 דקות.מעבירים למסננת.
בקערה נפרדת מערבבים את הגזר המגורד, שום,שמיר, מלח,פפלפל שחור
.פלפל חריף קצוץ ואת הסוכר.
חורצים חריץ לאורך כל חציל וממלאים בתערובת הגזר.
מסדרים את החצילים בתוך צנצנת זכוכית. מערבבים מים,חומץ,שמן ומלח,סוכר ופלפל חריף,יוצקים את הכל לתוך הצנצנת עם החצילים עד לכיסויי.
החצילים מוכנים כעבור שלושה ימים.
למחרת ההכנה רצוי לטעום ולתקן את הטיבול אם צריך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון