הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בשר בקר מובחר (בד"כ טוחנים צלעות בקר עדיף במקרה הזה לשתמש באנטריקוט)
250 גרם בשר כבש משובח
100 גרם שומן כבש
מעיים של בקר (תלוי בכמות אותה אתם רוצים להכין) מושרים במים
5 פלפל צ'ילי חריף
1 בצל חתוך לרבעים
8 שיני שום קלופות
חצי חבילה פטרוזיליה
אופן ההכנה
עושים חור (אם אין) בקצה של המעיים. מרכיבים בזהירות על הפיה של מטחנת הבשר. טוחנים ביחד את בשר הבקר, הכבש, השומן, הפטרוזיליה, השום, הצ'ילי והבצל באופן מגוון כך שלא כל סוג יהיה בצד אחר של המעי (רצוי לחתוך לפני כן את הבשר והשומן לקוביות).
בעזרת היד, בזהירות ותוך כדי הטחינה מעבירים את הבשר הטחון לאורך המעיים עד שמתקבלת נקניקיה אחת ארוכה. מסובבים במספר מקומות את המעיים (לאחר שקשרנו את הקצה הפתוח) כמו שמסובבים בלונים ארוכים על מנת לקבל מספר נקניקיות (לפי הרצון והצורך).
חותכים במקומות המסובבים בעזרת סכין. כדי לצלות על האש יש לנקב מספר חורים בנקניקייה בעזרת סכין ולצלות על האש עד למידה הרצויה.
מגישים חם!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון