הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם גבינת שמנת
3 כפות עירית קצוצה
כפית פטרוזליה
מעט טימין
2 חבילות של 200 גרם סלמון מעושן
יין לבן יבש
חומץ בן יין לבן
2 בצלים ירוקים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
כפית מיץ לימון
מלח
פלפל גרוס
ניילון נצמד
אופן ההכנה
לוקחים את הגבינה + 2 כפות אעירית+ פטרוזליה קצוצה דק + כפית טימין קצוצה (אפשר גם יבשה + פלפל רצויי לבן - מערבבים
לוקחים יריעת ניילון נצמד ומניחים, עליה מניחים פרוסות סלמון מחבילה אחת כאשר יוצרים שטיח עם חפיפה קלה בין הפרוסות. אם רחב מידיי מעבר לרוחב היריעה אפשר להניח חלק ולהמשיך אחר כך.
מורחים בצורה נדיבה אך אחידה מהגבינה (צריך לזכור כי יש עוד פרוסות)
ומגלגלים עם הניילון הנצמד
בתום העבודה מכניסים למקפיא לחצי שעה שהגליל "יתפוס צורה"
לאחר מכן חותכים את הגליל ברוחב 2-2.5 ס"מ מניחם על הצד על המגש כך שיראו את ה"שבלול".
רוטב
לוקחים 3 כפות ין לבן +3 כפות חומץ בן יין לבן + בצל ירוק קצוץ (רק החלק הלבן). מרתיחים ומצמתמים לחצי
מקטינים הלהבה. מוסיפים החמאה החתוכה לאט ותוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים מיץ לימון + מלח + פלפל שחור/לבן
יוצקים על הסלמון ומגישים לוקחים את שארית העיררית ואת הבצלה היורוק שנותר קוצצים ומפזרים ממעל
את הרוטב יש להכין ברגע האחרון
אפשר לצמצם מראש לחמם ולהמיס החמאה
מ ע ד ן
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון