הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג עוף נקי
2 כפיות פפריקה מתוקה
50 גרם מרגרינה
2 כוסות מרק עוף צח
1 שן שום
3 בצלים קטנים
500 גרם עגבניות קטנות
1 כף פטרוזיליה
1 כף קורנפלור
פלפל, מלח
אופן ההכנה
לנגב את העוף.
לערבב 1/2 כפית מלח עם הפפריקה והפלפל.
להכניס חצי מכמות התערובת לתוך חלל העו, ואת החצי השני לשפשף על העור.
לחמם את המרגרימה בקדירה, להוסיף את העוף ולטגן עד להשחמה מכל הצדדים.
להוסיף את המרק לכסות ולבשל בתנור בחום 200 מעלות כשעה.
לקלוף ולקצוץ דק את הבצלים.
לחלוט את העגבניות ולקלף אותן.
לסדר את העגבניות והצלים סביב העוף, לזרות פטרוזיליה מכניסים לתנור לעוד 20 דקות.
להוציא את העוף מהקדירה ולחתוך למנות ולסדר בכלי הגשה מחומם.
לסדר סביב העוף את הירקות.
לערבב את הקורנפלור עם מים ולבחוש לתוך הקדירה. להביא לידי רתיחה תוך כדי בחישה מתמדת. לבשל כ-3 דקות.
לשפר את התיבול אם צריך, לצקת את הרוטב על העוף ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון