חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש סלמון מעושן וגבינה צפתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת הקיש היא "רב שלבית" הכנת הבצק הכנת המילויי ה"רויאל" + התוכן אפיה
קיש סלמון מעושן וגבינה צפתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת הקיש היא "רב שלבית" הכנת הבצק הכנת המילויי ה"רויאל" + התוכן אפיה
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קמח
150 גרם חמאה
5 בצים
50 סמ"ק מים קרים
1/4 ליטר חלב
1/4 ליטר שמנת מתוקה (מיכל סטנדרטי)
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
120 גרם גבינה צפתית (או מלוחה עדינה אחרת)
100 גרם סלמון מעושן
חצי כוס בצל קצוץ
2 כפות עירית קצוצה
תבנית בקוטר 28 (גם 26 טובה אך אז צריך להפחית מעט בכמות הנוזלים) אם יש תבנית
ששוליה מפותלים זה חביב יותר.
אופן ההכנה
הכנת הבצק
-----------
לוקחים את ה: קמח, 125 ג' חמאה - רכה וחתוכה לקוביות, 1 חלמון 50 סמ"ק מים קרים ומעט מלח. הופכים לגוש באמצעות מיקסר/מעבד מזון- זמן לישה קצר. מכניסיס למקרר לחצי שעה מנוחה. חובה !!!!!!! להשאיר הבצק במנוחה.
ה"רויאל"
-------
בכלי מערבבים: החלב, שמנת מתוקה 2 ביצים ו-2 חלמונים מתבלים במעט מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט.
חומר המילויי
----------
לוקחים הבצל ומטגנים קלות
חותכים את הגבינה לקוביות קטנות
חותכים את הסלמון לפיסות בגודל 1X2
עירית קצוצה ויתרת החמאה
לאחר שהבצק נח:
משמנים התבנית ומכניסים למקפיא ל-5 ד, יקל על הוצאת הפשטידה בסוף
מרדדים הבצק מניחים בתבנית דואגים כי הבצק יגיע עד לגובה שולי התבנית ומחוררים קלות באמצעות מזלג את תחתית התבנית למנוע תפיחה. ושוב מנוחה של חצי שעה חובה !!
מחמימים מראש כ-15 דקות תנור על חום גבוה 220 מעלות
לוקחים התבנית וומפזרים על התחתי את הבצל שטוגן
מוסיפים חצי מה"רויאל", מוסיפים את התוכן ומאז מוסיפים את יתרת ה"רויאל" עד למילוי התבנית
מכניסים לתנור מורידים הטמפרטורה ל-200 ל-10 ד' ואחר כך ל180 מעלות ל20-25 דקות
הפשטידה מוכנה כאשר היא מוצקה ואינה נוזלית יותר.
בתיאבון
מגיש: אבי_טל
מקור:
שתף את המתכון