חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גולש בשר בשזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גולש בשר בשזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שזיפים מיובשים
1/2 2 כוסות יין אדום יבש
1 ק"ג בשר
2 בצלים בינוניים
5 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
2 כפות קמח
1/2 כף אבקת מרק בשר
קורט פלפלת חריפה
אופן ההכנה
1.בערב שלפני ההכנה שוטפים היטב את השזיפים ושורים אותם ביין למשך כל הלילה.
2.חותכים את הבשר לקוביות בגודל 3x3 ס"מ,או מבקשים מהקצב לעשות זאת בעת הקנייה.
פורסים את הבצל לפרוסות.
מחממים את השמן בסיר גדול ושטוח.
מטגנים בשמן את הבצל עד שיזהיב,במשך כ-5 דקות.
בינתיים מנגבים את קוביות הבשר ומתבלים אותן במלח ופלפל.
3.מוסיפיפ את הבשר לסיר ומטגנים על אש חזקה,תוך ערבוב מתמיד,עד שהקוביות מיטגנות מכל הצדדים.
זורים על הבשר את הקמח ושוב בוחשים.
מוסיפים את השזיפים עם היין שבו היו שרויים,וכן אבקת מרק ופלפלת.
מקטינים את החום ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים,עד שהבשר מתרכך.
בודקים מפעם לפעם את מצב הנוזלים בסיר ומוסיפים מעט מים או יין,לפי הצורך.
4.כאשר הבשר רך,טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
הטעם צריך להיות פיקנטי למדי,אך מעודן בזכות השזיפים והיין.
אפשר להוסיף תפו"א חתוכים ומבושלים למחצה לסיר הבשר,כחצי שעה לפני סיום ריכוך הבשר,כדי שתפוחי האדמה יקבלו צבע וטעם נוסף.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון