חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ירקות בבצק בירה בליווי רוטב חרדל דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ירקות בבצק בירה בליווי רוטב חרדל דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק בירה:
2 ביצים
1 כוס בירה לבנה
מלח
1 כוס קמח
חומרים לירקות:
חציל (לא לשים במים – ככל שבחציל יהיו פחות מים כך הוא יספוג פחות שמן)
זוקיני
כרובית – לשים בינתיים במים
עלי בצל ירוק
פטריות שמפיניון
שמן לטיגון
חומרים לרוטב:
1 כוס מיונז
2-3 כפיות חרדל
1 כפית דבש
מלח, פלפל, עשבי תיבול (בזיליקום, טימין)
מים לדילול
5 שיני שום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
פורסים את הירקות לאמנסה בעובי ½ ס"מ (את החציל לקלוף פס כן פס לא כמו "זברה"), את הכרובית מפרידים לפרחים קטנים.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל החומרים (עם מטרפה) והוספת מים לפי הצורך.
מחממים סיר עם שמן עמוק ובמקביל מכינים את בצק הבירה ע"י הקצפה של החלבונים לקצף קשה, ובקערה נוספת ערבוב של החלמונים עם מלח וקמח ופתיחה לסמיכות הרצויה ע"י הוספת בירה לבנה, ואח"כ קיפול החלבונים המוקצפים פנימה.
טובלים את הירקות בבצק ומטגנים. את עלי הבצל הירוק – מסדרים שלישיה עלים ביחד, מהדקים אותם בקצה, טובלים ביחד, ומניחים ביחד בשמן (שלא ייפרדו).
את הירקות מגישים חמים בליווי רוטב חרדל דבש.
• אפשר להניח על עלי בייבי ואפשר לסדר על צלחת הגשה.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון