הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 1 כוס קמח מלא
100 גרם מרגרינה לאפייה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כף מים
קורט מלח
למלית: 1 גביע שמנת חמוצה
2 בצלים פרוסים
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם חמאה
1 כף קמח תופח
3 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי קוטר 26. חותכים את השוליים ומכניסים למקרר. את הבצל מניחים בסיר יחד עם החמאה ומדליקים על אש נמוכה. מניחים מעל נייר אפייה, צמוד ככל האפשר לבצל, סוגרים את הסיר ומבשלים כך כרבע שעה (הבצל ייצא מאודה). במקביל מקפיצים את רצועות חזה האווז על מחבת שיגירו מעט מהשמן ויהפכו מעט פריכים. מניחים את הבצל וחזה האווז בצד.
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית למעט 25 גרם גבינת צ'דר. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ככל הניתן. מניחים בצד.
מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומחוררים את כולה עם מזלג (על מנת שהבצק לא יתפח). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חמש דקות. מוציאים מהתנור ופורסים על תחתית הבצק את הבצל. מעל הבצל מפזרים את האווז. מעל האווז יוצקים את תערובת הגבינות מהקערה. מעל מפזרים את גבינת הצ'דר שנותרה. מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה או עד שמשחים יפה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון