הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ושטוף
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 שן שום
1 עלה דפנה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית מלח
1 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מחולקת ל-2 מנות (25 גרם כל אחת)
50 גרם גבינת צ'דר מגוררת
אופן ההכנה
מכניסים את הארטישוק הירושלמי לסיר יחד עם הגזר וממלאים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את השום ואת עלה הדפנה. מבשלים עד להתרככות הארטישוק הירושלמי. מעבירים את הארטישוק הירושלמי והגזר למעבד מזון עם מעט מהנוזלים שבסיר (ללא השום וללא עלה הדפנה) ונפטרים משאר תכולת הסיר. מעבדים למחית חלקה. מוסיפים מנת חמאה אחת ואת השמנת. מעבדים שוב למחית חלקה. מעבירים בחזרה לסיר על אש נמוכה. מוסיפים את החמאה שנותרה, המלח והפלפל ומבשלים עד לבעבוע קל. יוצקים לצלחות הגשה ומניחים במרכז כל צלחת 25 גרם גבינת צ'דר מגוררת.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון