הוראות הכנה
מרכיבים
קמח לחם 1 קג'
מים 600 גר'
חמאה שמן זית 90 גר'
שמרים יבשים 16 גר'
מלח 16 גר'
אופן ההכנה
ללוש את כל החומרים, להוסיף חמאה ומלח בסוף.
לגיוון הבצק ניתן להוסיף 150 גר' אגוזים קצוצים ו- 150 גר' אגוזים טחונים.
התפחה ראשונה 45 דקות.
לשטוח את הבצק על תבנית אפיה ולהתפיח 20-30 דקות.
ליצור שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.
למרוח בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך כ- 20-30 דקות במרכז התנור.
תוספות מעל
בצל ושום
1 בצל, 6 שיני שום פרוס דק, 3 כפות שמן זית, 3 כפות מלח גס.
לטגן בצל פרוס ושום פרוס בכף שמן זית, למרוח שארית השמן ולפזר בצל שום ומלח.
שום ושקדים קלויים
1 כוס שקדים פרוסים, 6 שיני שום מעוכות, 3 כפות שמן זית, מלח גס.
לטגן שום ושקדים בכף שמן זית. למרוח שארית השמן ולפזר שקדים, שום ומלח.
עגבנייה, זיתים, גבינת ריקוטה, ועשבי תיבול-
3 כפות שמן זית, 6 SHALLOT פרוסים, 6 שיני שום מעוך, 1 כף ממרח עגבניות . עגבניות מיובשות בשמן (לקצוץ) 1 כוס גבינה, 12 זיתים שחורים, 1 כף פטרוזליה קצוצה, 1 כף תימין, קורט פלפל, ½ כפית מלח.
לטגן SHALLOT ושום, לקרר, לערבב עם ממרח עגבנייה, גבינה, זיתים ותבלינים. להוסיף בצל ושום.
להבריש בצק ולפזר תערובת.
ב ת א ב ו ן
מגיש:
מקור: שטיבל
שתף את המתכון