הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה(או מרגרינה) קרה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 ביצה
1כוס (140 גרם)קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
כ-3 בננות בשלות מאוד
1 כפית תמצית וניל
לפרורים
50 גרם חמאה
0.5 כוס ( גרם70)קמח
3 קפות (45גרם) סוכר
1 כפית קינמון או תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינני (180 מעלות).
1.הפירורים--חותחים את החמאה לקוביות קטנות ושמים לקערה. מוסיפים את השאר מרחיבים ומעבדים קלות בידיים רק עד שנוצרים פירורים עבים.
2.המאפינס--שמים בקערה המערבל או מעבד מזון עם וו הלישה את החמאה וסוכר ומעברים כ-2 דקות.מוסיפים את הביצה,מעבדים כדקה נוספת,מסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עוד כמחצית הדקה, עד לקבלת בצק אחיד.מוסיפים פנימה את הבננות ואת תמצית הווניל ומערבבים ידנית.
3.יוצקים לשקע התבנית את הבצק עד לשלושה-רבעם מגובהם ומסדרים מלמעלה את הפירורים.אופים כ-20 דקות,עד שהפירורים זהובים והמאפים יציבים.המאפינס מוחנים כשקיסם המוכנס למרכזם יוצא נקי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון