הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי צעירים
1/2 כרוב קטן
2 בצלים ירוקים
1 קופסה נבטים
1 כף עמילן תירס
1/3 כוס מים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
3 שיני שום קטנות, קצוצות
1/4 כפית זנגביל קצוץ דק או טחון
1/2 כפית מחוקה מלח
פלפל לבן
פלפל שחור
לבצק:
500 גרם עלי פילו מוכנים (18 עלים)
2 כפות שמן
לבירוש: 1 ביצה טרופה עם מעט מים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. חותכים את הגזר, הסלרי, הבצל הירוק והכרוב לרצועות דקות.
3. בוללים בקערית את עמילן התירס עם מעט מים,
מוסיפים את יתרת המים ורוטב הסויה ושומרים בצד.
4. מחממים במחבת רחבה ועמוקה את השמן,
מוסיפים את השום והזנגוויל ומטגנים מעט.
מוסיפים את הירקות הקשים- הגזר והסלרי.
מטגנים עד שיתרככו.
מוסיפים את יתרת הירקות ומטגנים עד שיתרככו, אך ישמרו על פריכות.
5. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים למחבת את תערובת העמילן,
בוחשים עד שהרוטב מסמיך מעט, מסירים מהאש ומצננים.
6. חוצים עלה פילו לרוחב לשני מלבנים, ומברישים בשמן.
מקפלים כל מלבן לשניים לקבלת ריבוע .
מניחים במרכז כל ריבוע כף מחוקה מהמלית
מגלגלים לגלילה ומברישים את השוליים בביצה.
7. עורכים בתבנית אפייה מלבנית גדולה, כשה"תפר" כלפי מטה,
אופים 20 -25 דקות עד שמזהיב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון