הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר + 1 כפית
1 כוס חלב פושר
150 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות
7-8 כוסות קמח
מלית 1:
ממרח נוטלה (ניתן לבזוק מעליו, קינמון, אגוזים קצוצים, קוקוס)
מלית 2:
50 גר´ חמאה מרוככת, קינמון טחון, 1/3 כוס סוכר, אגוזים קצוצים.
ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
הבצק:
מים + שמרים + כפית סוכר, לערבב ולהניח בצד.
בקערה גדולה לערבב החלב, הסוכר, החמאה המרוככת, המלח והביצים.
להוסיף את תערובת השמרים התוססת ולהתחיל להוסיף קמח עד שנוצר בצק רך וגמיש, לא יבש מדי.
ללוש על משטח עבודה מספר דקות.
להניח בקערה משומנת היטב, לכסות ולתת לנוח עד שמכפיל את ניפחו. לוקח יותר זמן מהרגיל, ניתן להכין, לשים במקרר ללילה ולאפות למחרת.
לאחר שתפח, ללוש כדי לשחרר אויר, לחלק ל-4 חלקים, לרדד כל חלק דק דק, על משטח מקומח קלות... זה העניין, דק דק, (אם זה לא דק זאת לא בבקה) עד שנראה שאוטוטו נקרע.
למרוח בנדיבות ממרח נוטלה או כל ממרח אחר ולהתחיל לגלגל לגלילה צפופה עד שמתקבל גליל ארוך (בערך 1/2 מטר).
את הגלילה להעמיד בצורת האות- ח´ וללפף אותה סביב עצמה. לחבר את הקצוות, להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת, להתפיח שוב (חשוב מאד!!!!!!) עד שעה, בינתיים לחמם תנור ל-190 מעלות, בעדינות למרוח את הבבקה בביצה טרופה, להכניס בכל פעם 2 תבניות ולאפות כ- 40 דקות, עד שמקבלת צבע זהוב כהה.
הבבקה ניתנת להקפאה, ניתן לפרוס לפני ההקפאה ואז להוציא רק מספר פרוסות, לחמם דקה במיקרו ולטרוף.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון