הוראות הכנה
מרכיבים
5 גר ביצים
50 מ"ל חלב
90 גר אבקת סוכר
מעט גרירת לימון
קורט ונילין
300 גר חמאה
3 וחצי כוסות קמח (450 גר)
10 גר שמרית
חומרים למלית פרג:
3 כוסות פרג טחון, טרי
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1 ורבע כוסות חלב
חצי חב חמאה
גרירת לימון מ-1 פרי
1 ביצה
4 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
אופן ההכנה
בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את הביצים, חלב, א. סוכר, גרירת לימון וונילין.
בקערת המיקסר, בעזרת וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את החמאה עד קבלת מירקם פירורי. מוסיפים את החומרים שעורבבו במטרפה הידנית.
מוסיפים את הקמח והשימרית במספר פעמים, וממשיכים בעירבוב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ושומרים ללילה במקרר.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ במידות של 25*35 ס"מ.
מורחים את המלית על 2/3 משטח הפנים של הבצק ומגלגלים לרולדה (גליל).
משאירים מחוץ למקרר למשך מחצית השעה.
מורחים בביצה טרופה ואופים ב-190 מעלות כ-20 דקות.
אופן הכנת המלית:
מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרירת לימון ודבש.
מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון