הוראות הכנה
מרכיבים
לתבנית מרובעת 21*21 או תבנית פיירקס מלבנית 30*18
2 ו- 1/2 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
25 גר גלטין
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מרתיחים את החלב ומחצית מכמות הסוכר ומעבירים את הנוזל החם לקערה נפרדת.
בקערת המיקסר, מקציפים למשך דקה, את החלמונים ושארית הסוכר ומוסיפים לחלב הרתוח.
מניחים את קערת החלב והחלמונים בתוך סיר שבתוכו מעט מים ומבשלים על האש עד הסמכה.
מוציאים את הקערה מהסיר, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים ונותנים להתקרר מחוץ למקרר למשך שעה.
מקציפים את מיכלי השמנת מתוקה עד 80% הקצפה ("הקצפה רכה") ואת החלב, סוכר והחלמונים עם הג'לטין, מקפלים לתוך השמנת.
יוצקים לתוך תבנית הפיירקס ומכניסים למקרר למשך שעה.
בטרם ההגשה, מעטרים באגוזי מלך קצוצים ומעט סירופ שוקולד מעל ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון