הוראות הכנה
מרכיבים
¼ 3 כוסות קמח מרמולייט
2 כפיות שמרים
קורט סודה לשתיה
כפית חמאה
4 כפות גדושות סוכר
2 גביעי אשל / לבן
2 ביצים
קורט מלח
½ 2 כפיות תמצית רום
שמן לטיגון
אבקת סוכר
ריבה / שוקולד / ריבת חלב או כל מילוי אחר.
אופן ההכנה
שופכים את גביעי האשל עם תמצית הרום ומערבבים לפיזור אחיד של התמצית.מפסיקים ערבוב, מוסיפים קורט מלח, קמח, חמאה, קורט סודה לשתיה, שמרים, ביצים, סוכר. חשוב להכניס את השמרים היבשים עם הקמח ולמנוע מגע ישיר עם קורט המלח. לשים עד לקבלת מרקם אחיד.
מניחים את הבצק בצד לשעה ומאפשרים לו לתפוח (עדיף לכסות עם בד לח).
בסיר עמוק, מחממים שמן לחום בינוני (לא גבוה!!!). ניתן לקחת חתיכה קטנה של בצק שמתקבל בצורה דביקה ולבדוק את חום השמן. מידת החום הרצויה היא שהבצק מקבל כתמים חומים בהירים רק לאחר כמעט חצי דקה בשמן עמוק.
חשוב לדעת: הבצק תופח במהלך הטיגון ולרוב הסופגניות מתהפכות מעצמן. בקבלת צבע חום כהה אחיד (כהה יותר מסופגניות רגילות) יש להוציא מהשמן. ניתן לבדוק את המרקם הפנימי ע"י שיפוד. אם השיפוד יוצא לח או עם בצק, צריך להחזיר את הסופגניה לטיגון. כמות בצק של ארבע כפות מספיקה לסופגניה שלמה.
ממלאים בכל טוב, מפזרים אבקת סוכר ומתגאים על יצירה ביתית.
מגיש:
מקור: התאמה אישית
שתף את המתכון