הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כוסות קמח
מים
קורט מלח
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל, השום ומעט מלח ופלפל.
מערבבים את הקמח עם מים וקורט מלח לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה (כמות המים היא הכמות שנספגת בקמח מבלי ליצור בלילה אלא ליצירת בצק, כמות לא גדולה). יוצרים מהבצק כדורים קטנים מאוד בגודל של הגולה של עכבר המחשב. מרדדים כל עיגול לקבלת מעגל שטוח. ממלאים כל מעגל שטוח כזה בכפית נדיבה של מלית הבשר הטחון. מרטיבים מעט את שולי הבצק, מקפלים, מהדקים ומהדקים את קצוות שני חצאי העיגול אחד לשני. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבצק או המלית.
מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את הפילמני לסיר ומבשלים. כאשר הפילמני צפים למעלה (לוקח כעשר דקות) מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה.
מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון