חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילמני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילמני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כוסות קמח
מים
קורט מלח
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל, השום ומעט מלח ופלפל.
מערבבים את הקמח עם מים וקורט מלח לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה (כמות המים היא הכמות שנספגת בקמח מבלי ליצור בלילה אלא ליצירת בצק, כמות לא גדולה). יוצרים מהבצק כדורים קטנים מאוד בגודל של הגולה של עכבר המחשב. מרדדים כל עיגול לקבלת מעגל שטוח. ממלאים כל מעגל שטוח כזה בכפית נדיבה של מלית הבשר הטחון. מרטיבים מעט את שולי הבצק, מקפלים, מהדקים ומהדקים את קצוות שני חצאי העיגול אחד לשני. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבצק או המלית.
מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את הפילמני לסיר ומבשלים. כאשר הפילמני צפים למעלה (לוקח כעשר דקות) מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה.
מגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון