הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 ק"ג בשר סינטה
250 גרם שורש חזרת
3 כפות חמאה
2 כפות קמח
כוס מרק עוף
1 כפית סוכר1 כפית מלח
כף חומץ או לימון (זו שאלה של העדפה בטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
12 מיכל שמת מתוקה(ריץ למקפידים)
תבלינים: בכמות גדולה פטרוזליה, פלפל שחור גרוס, טימין, גרגיר פלפל אדום גרוסים(אפשר להחליף בצילי גרוס/קצוץ)
מלח, בזיליקום
אופן ההכנה
רוסטביף סינטה אני מכין כך: 20 דקות בתנור שחומם מראש ל220 מעלות ואז 15 דקות על חום של 180 לכל ק"ג בשר. ללא כל טיבול !! בגמר הצליה, הבשר על מנת לשמור כל הנוזלים חייב !!!! לנוח 10 דקות לפחות ואת זה אני עושה על מצע של כל התבלינים שקצצתי וכך נוצר ציפיויי מתובל את הסינטה יש להשכיב על התבלינים בצד ה"שמן".
רוטב החזרת
מגררים את שורש החזרת. בפומפיה גסה/עדינה או במעבד מזון .גרור גס מותיר טעם טוב.יוצקים 1/2 כוס מים רותחים על החזרת ומשרים כמה דקות ומסננים.
ממיסים את החמאה ומטגנים את הקמח , ללא השחמה, מדללים במרק ומתבלים: סוכר ומלח מבשלים על סף רתיחה, אש נמוכה מאד, כ-5 דקות מוסיפים מחצית מהחזרת ואת החומץ/לימון ופלפל וטעמים, כאן מתחיל המשחק עם החריפות. ניתן להוסיף עוד חזרת עד לקבלת מידת החריפות הרצויה (זכרו לא כולם אוהבים חריף, עד שעשן יוצא מהאזניים) .ממשיכים לבשל עוד 10 דקות
מצננים
מקציפים את הקצפת ומקפלים לתערובת כשהיא קרה !! (אחרת הקצפת מתפרקת)
מגגישים הסינטה ומוסיפים רוטב. חגיגה לטעם
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון